Day 4, ca 1550 kcal

Workout (Vilodag)
Shoppingdag dock ;)

Frukost, 250 kcal
Wheat biscuits, mjölk

Lunch, 500 kcal
Kycklingwrap och chips

Mellanmål, 300 kcal
Kakor

Middag, 500 kcal
PotatisplättarDay 3, ca 1500 kcal

Workout, -300 kcal
Löpning, 30 min, 4 km

Frukost, 250 kcal
Wheat biscuits, mjölk
 
Lunch, 600 kcal
Råstekt potatis med lök, vitlök och philadelpiaost
 
Mellanmål, 250 kcal
Chokladbit, kaka

Middag, 700 kcal
Tacos med köttfärs, pommes, salsa och salladDay 2, ca 1550 kcal

Workout, -150 kcal
Styrketräning, 30 min

Frukost, 250 kcal
Wheat biscuits, mjölk

Mellanmål, 200 kcal
Äpplen, blåbär

Lunch, 450 kcal
Nötbiff, klyftpotatis, morot och lök

Mellanmål, 50 kcal
Minimuffins

Middag, 450 kcal
Nötbiff, klyftpotatis, morot och lök

Kvällsmat, 300 kcal
Chicken jr

Day 1, ca 1200 kcal

Workout, -300 kcal
Promenad, 60 min, 7,2 km

Frukost, 250 kcal
Havregrynsgröt med mjölk

Mellanmål, 250 kcal
Äpple, päron och grapefrukt

Lunch, 500 kcal
Fullkornspasta, kokt ägg och stekta grönsaker

Middag, 500 kcal
Paj, potatismos och grönsaker

Livet blir inte alltid som man tänkt sig

Kommer ni ihåg vad ni gjorde den 14 februari, hur länge sedan det var? Det är exakt 9 månader sen det datumet och precis så lång tid insåg jag att det tar för ett barn att bli till, skapas och födas. Idag är det 9 månader sedan jag och Oskar bestämde oss för att vi passade ihop perfekt (även om det från första kvällen kändes såå rätt).

Det var tisdagen den 14 februari 2012, alla hjärtans dag, och vi hade ätit på stan och jag var så jävla nervös och så kär och stolt att jag fick hålla den där killens hand, han var den snyggaste jag någonsin sätt och jag kunde inte sluta titta på honom i smyg. Det var snö och mörkt i viken och vi gick ute, kommer precis ihåg vad vi hade på oss och vilken parfym vi hade och vad vi åt och vad vi drack och hur bra jag mådde. Månaderna har bara flygit förbi och vi har skrattat, gråtit, sovit, bråkat, ätit, pratat, men främst har vi bara haft så jävla många bra stunder tillsammans. Han är den rätta för mig, jag är den rätta för honom. Vi passar så jävla bra ihop och vi har alltid så himla kul, åt och med varandra. Vi älskar varandra till månen och tillbaka och det känns som vi känt varandra i en evighet, vi vet allt om varandra och har aldrig älskat någon så mycket som jag älskar honom. Men saker dör ut och visst ibland finns det inte känslor eller glöden kvar eller man får veta saker som man inte visste. Jag tror människor ibland växer ifrån varandra efter ett tag, man liksom var inte ämnade för varandra. Det är trist och jag har varit med om det. Det är inte alltid fel på den ena eller den andra, det liksom bara finns inget där längre. Den känslan är oerhört jobbig och att sluta ett förhållande när man inte längre är kär är nästan jobbigare än att den man är kär i gör slut. Så tänk på det, skynda aldrig på något, låt det ta sin tid. För då, då blir det så himla mycket bättre. Ibland bara vet man.
 
Jag vet. För vi lät allt bara rulla på och vi blev kärare än någonsin och det fanns bara där, det. Jag kommer aldrig i hela mitt liv sluta älska den här grabben trots motgångarna som uppstått/kommer uppstå och jag tänker vara med dig i alla svåra och lätta tider helhjärtat, alltid finnas där för dig och alltid alltid vara din. Det känns som att jag aldrig kommer tröttna på dig och allt känns fortfarande så nytt och jag blir bara kärare och kärare i dig för varje dag som går. Även fast jag är här, och du är där, vi är så jäkla gjorda för varandra. Tänker gå dom där jävla 9 månaderna med en del av oss i magen en vacker dag. Jag älskar dig över allt annat Oskar, du är min bästa vän och pojkvän. Hur ofta sker det? Livet blir inte alltid som man tänkt sig, men mitt liv blev så mycket bättre, och med dig. Tack för att du finns och det kommer vara du och jag föralltid eller som han sjunger i vår sång "jag är din tills du hittar någon bättre". ♥

Första bilden på oss. Mitt hjärta dunkade ohälsosamt fort, fjärilar i magen, kär och var på Lisas 20-års fest. Och min bara min. Finaste.

GMU HERE I COME

Härom kvällen pratade jag med Mohammed, saknar han så himla mycket och längtar till att få träffa han när jag kommer hem över nyår. Han är en äkta vän som jag verkligen ser upp till, genomgod liksom. Vi pratade om livet och oss och allt egentligen och han sa några ord till mig som gjorde mig så jävla stark och som fick min värld att lysa. Jag har bestämt mig för att ge allt nu. GMU är inte långt borta, jag ska kämpa och jag ska nå mitt mål. Idag började jag och lägger upp ett kvällsinlägg varje kväll, från och med nu SKA det hållas. PUSS

Petra Marklund - Händerna mot himlen

Tror du att du och jag kommer att ses igen?
Tror du att du och jag, har en framtid tillsammans?
Tror du att du och jag kommer att leva länge än?
Det tror inte jag.

Tror du att du och jag kommer att minnas den här kvällen?
Tror du att du och jag kommer att drömma oss tillbaka?
Tror du att vi kommer leva lyckliga i alla våra dar?
Även om vi aldrig mer ses.

Händerna upp i luften.
Pannan mot baren, nu spränger vi taket.
Hamnar i himlen, där änglarna gråter.
Stan är vaken, allt är förlåtet älskling.
Händerna upp i luften.
Vi ska bli fulla, livet är meningslöst.
Vem bryr sig?
Natten är vacker, du är som natten.
Och jag är en vinnare igen.

Tror du att du och jag kommer att vinna det här racet?
Tror du att du och jag har en chans mot alla andra?
Jag önskar att jag kunde gå på någonting mer än bara känslan,
av att allt redan är försent.

Rasism och homofobi är en sjukdom

Enda sedan jag var liten har jag varit emot rasism och homofobi av alla slag och skällsord som "neger" och "bög" är olagliga i mina öron. Jag förstår verkligen inte hur människor kan vara emot en människa på grund utav ens hudfärg, religion, läggning eller något annat levnadssätt. Vi är alla lika, även om jag har svårt för människor som tror sig vara bättre än andra, ser ner på andra osv. men det är något jag försöker ändra på.

Josip delade den här länken på facebook precis och jag blir helt ursinnig när jag får se, läsa eller hör sånt här. Jag skäms över att SD ens kom in i riksdagen, att människor röstar in rasister i regeringen är fullkomligt galet. Vart är mänskligheten påväg, vart har vår medkänsla, förståelse och intelligens tagit vägen? Som jag även skrev på facebook så vet jag bättre än att se rasister som ett hot. Jag vet att dessa människor väldigt ofta har en tendens att ha låg utbildning, att deras föräldrar har en låg utbildning och fört vidare deras skamliga synsätt på vissa människor eller helt enkelt inte har den hjärnkapacitet som behövs för att förstå att vi alla är lika mycket värda, att hudfärgen endast är en mutation för att man ska kunna klara sig bättre i solen på vissa platser och att religionen bara bevisar att många människor fortfarande tror på något, att det ändå finns hopp kvar i världen.
 
Vi alla är olika och jag är så otroligt glad att jag slipper umgås i kretsar där människor har den här låga synen på människor. Jag har människor i min egen familj som, även om både jag, mamma och pappa försökt, inte inser att dom är både rasister och homofober och faktiskt kastar ur sig och ser världen med en både rasistisk- och homofobisk människosyn. Jag hade till och med människor i min klass på gymnasiet som kunde säga saker som gjorde att jag ville slå knytnäven i ansiktet på dom och då snackar vi ändå om 2012 och samhällsprogrammet där man ändå tror att dom flesta ska vara allmänbildade och ligga på en relativt hög nivå men tro mig, dessa människor slinker tydligen in överallt, se bara på SD. Jag skäms över hur man kan uttrycka sig, tänka och se på människor som är annorlunda.
 
Jag fick höra på en lektion i internationell ekonomi, när vi såg ett videoklipp om ett u-land i Afrika, en i min klass kasta ur sig "kan man verkligen vara sådär svart?", jag ville så gärna säga så många saker till den här personen just då men ångra mig i sista sekunden då den här personen gjort liknande uttal ett flertal gånger innan, även om jag försökt att intala personen att det är fel och jag har liksom gett upp hoppet om att tankemönstret kommer ändras, men ändå, kan den här personen vara kontaktperson till funktionshindrade? Doesn't make sense överhuvudtaget! Jag blir så frustrerad över hur vi människor beter oss. Jag tycker så jävla synd om dom som beter sig såhär och det värsta är att många av dom aldrig kommer inse det själva. Hoppas ni lärt er något nu och tagit åt er ni som behöver det. Älska varandra, var snälla mot varandra och se för fan inte ner på andra.

Från facebook: Har aldrig förstått hur någon kunde rösta in SD i riksdagen från första början, men samtidigt har mamma lärt mig att all form av rasism i majoritet kommer från människor med låg utbildning, människor med föräldrar med låg utbildning eller helt enkelt människor som har en lägre hjärnkapacitet ;)

Trust is bullshit

Jag har alltid haft en känsla, tanke, tro och önskan att människor är goda innerst inne. Jag har, så långt tillbaka jag kan minnas, alltid försökt att rädda människor. Vänner, andras vänner, helt okända personer eller till och med i ett förhållande. Jag kommer ihåg mammas ord som inristat i mitt huvud, hon ser det jag försöker göra utan att jag ens förstår det själv "du kan inte rädda alla Karin". Jag tror att alla är goda jävla människor som beter sig illa för att något ligger bakom, att jag kan "vända" deras onda spiral i samhället och göra dom till bra människor som gör goda gärningar, tänker goda tankar och lever ett äkta liv. Jag hade fel och mamma har så jävla rätt, som alltid. Lita aldrig på någon, alla är bara gående lögner. Jag har alltid gått efter mottot "stay true" men jag tror fan inte ens jag är det längre, världen är så jävla upp och ner.

Lauren blev fransk för en dag

Den här enormt fula klädseln tvingade vi på Lauren härom dagen, hon fick setet av sin morbror som bor i New York och Michelle testade det nu när Lauren ändå blivit så stor (hon är 14 veckor men har kläder för åldern 6-12 månader, komme bli en liten tjockis tror vi). Både jag och Michelle skrattade varenda gång vi tittade på henne, stackars unge!

Favoriträtten nr 1

Denna rätt råkade jag laga ihop efter ett försök att härma en potatiskaka som jag åt på hr (hotell- och restaurangprogrammet i Västervik i våras), absolut älskade den men det här är ta mig fan nästan godare!

Råstekt potatis med philadelphiaost, 1 portion
2-3 potatisar
1 msk olivolja
1 msk smör
2-3 vitlöksklyftor
1-2 skivor ost
2-3 msk philadelphiaost (naturell eller smak kvittar, välj din favorit, min är vitlök och örter)
aromat, salt, peppar

Börja med att skala potatisen, skiva sedan i så tunna bitar som möjligt, desto tunnare desto godare! Sätt sedan på plattan och häll i olivoljan och smöret, när det sedan börjar fräsa så lägg i potatisen och vänd om efter ett tag. Krydda med aromat, salt och peppar efter eget tycke. Forsätt steka så att all potatis är gyllenbrun och mjuk, ca 10-15 min beroende på värmen. Samtidigt kan du finhacka vitlöken. När potatisen sedan är klar lägger du i hackad vitlök, smular över osten och lägger i en klick philadelphiaost och blandar runt till den hårda osten smält och allt ser krämigt ut. Häll upp på tallrik och njut! Sååå jävla gott äter det varje dag (man kan självklart göra det lite nyttigare om man vill och minska på osten osv. brukar även ha i en lök eller färska champinjoner ibland) MEN GLÖM FÖR I HELVETE INTE HEINZ KETCHUP SOM DIPP. Sinnes så gott ♥

Mys på stan


Hahah dagens!!!

Michelle kom precis hem efter ett 12-timmarspass och berättade detta: Igår hade hon blandat ihop en nyttig sallad för att ha med sig till jobbet, hon hade bl.a. i färsk broccoli som hon trodde var tvättad och redo att äta (stod det på förpackningen) men det visa sig att hon bet på något hårt efter några tuggor och trodde direkt att det var hennes tand som hade gått sönder men det visa sig att det var en snigel med skal som hon mördade i sin mun. HAHAHAHH DÖR.

Alkohol och ångest gifte sig i natt

Efter trerättersbuffén så var väl vi lite allt för sugna på att dricka alkohol jag och Michelle. Hon hade inte druckit sen innan hon blev gravid och ja, jag hade inte druckit sen Sverige.. Fick i mig cider, vodka&cola, vodka&redbull och shots, kommer inte ihåg ett skit har bara några bilder i huvudet, spydde tills det blev ljust och hade världens hemskaste bakfylla någonsin på söndagen. Vaknade på eftermiddagen, var fortfarande full, höll armen för ögonen för att slippa ljuset, orkade inte flytta mig för att huvudet dunkade av huvudvärken och illamåendet öste över mig hela dagen. Dom tål så jävla mycket alkohol här, helt sjukt. Jag har aldrig druckit så mycket alkohol i hela mitt liv, vi började runt 16.00 och slutade väl efter 04.00. Mina skor hade jag gått ur på toaletten, min klänning låg i sängen och mina tights hängde på lampan, och inte nog med det hade en massa jävla klistermärken lite här och var. Badar i ångest och bilder fanns det gott om (på mig), här har ni / The hangover from hell!


Dop för Lauren-Mai Murphy

I lördags den 10 november 2012, var det dags för Lauren att döpas! Jättemysig kyrka, buffe och söta cupcakes efteråt tillsammans med släkt och vänner! Tar ååår att lägga upp bilder så får bli små versioner.. Bildbomb varsågoda :)
Kylan är hääär


Känslor i överflöd

Igår skrev en väldigt god vän till mig som jag varken träffat eller pratat med på väldigt länge. Han är en god människa som jag bryr mig om väldigt mycket oavsett hur lång tid det går. Alla har nog någon/några människor som kommer och går i livet, men som alltid förblir samma i era ögon? Han är en sådan. Hoppas vi förblir vänner under hela livet, behövs fler som han i världen. Värmde i hjärtat när han skrev, alltid så positiv och smart. Är lycklig idag!

Vila i frid ♥

Oskar mår dåligt och jag är här, det här är väldigt jobbigt och känns som att hemska saker händer bara för att jag inte är hemma. Åh vill bara vara hemma hos honom och hålla honom hela natten och säga att jag finns där och kommer stanna föralltid. Älskar dig gubben, tänker på dig. Kärlek och miljarder kramar ♥

One day baby we'll be old, oh baby we'll be old


Hjärnan på halvfart

Idag när jag gick och strosa på gatorna så gick en tjej förbi mig i LEOPARDCONVERSE, blev så jävla avundsjuk och hade nästan lust att springa ifatt henne och fråga vart hon hade köpt dom vilket även resulterade i att jag tog kort på dom då jag inte orkade, eller ett försök till att göra det i varje fall. Hur som helst så tänkte jag klaga om det nu för er, eller ja tills jag kom på en sak, har redan ett par ännu snyggare hemma.. Haha fyfan vad slow jag är ibland, helt sjukt. Dock har jag ett par låga, och ett par höga skulle ju vara snyggt det med.. nej Karin nu räcker det!  Fast.. NEJ. Nog med converse, nu kommer jag bara köpa ett par nya om ett annat par går sönder, fattar ni, GÅR sönder hahahahhaahhaaDet här ser man bara på Irland

Hönor på vift och en ensam ko bland fåren hahhahah min humor.

Tycker om er ♥


A walk with Lee


Inköp, Galway levererar!!


Iphoneskal, perfection or what?!

Leggings i leopard- och döskallemönster
Blommig skjorta med korta ärmar
Poncho i leopard
Sneakers i svart/ormskinn
Och.. ännu ett par till min samling där hemma

Stan idag!

Michelle skulle ha intervjuer på ett hotell i stan så jag gick i affärer och fikade mellan 11-16, shoppade och gick på Galways mysiga gator. Hittade massa grymma saker här och älskar att det inte finns några "svenska" affärer med kläder som alla andra har eller som man känner igen. Lägger upp ett inlägg snart på inköpen! Men här har ni några bilder på Galway centrum idag :)


Ps. Subway är mitt favoritställe, jag tar alltid fullkornsbröd (inte sådär mjukt som dom andra) dock tog jag det idag för Joelene insisterade så fail med bilden. Aja. Sen chicken teriyaki (stv), stark ost, grillad, sallad, tomat, rödlöd och southwesterndressing. SINNES.

Saknar bästa vännen.. love it.


Irländsk vägmarkering

På dom större vägarna här (90-vägar och uppåt) har dom, istället för våra vita vägpinnar med reflexer på sidorna av vägarna, reflexer och små gupp i mitten och sidorna av vägen, rätt häftigt men verkar jäkligt jobbigt att sätta i dom där på alla vägarna varenda meter plus att det är jobbigt att höra dunk dunk varje gång man kör om eller ska svänga.Cabbage and bacon

Testat på Irlands nationalrätt typ, kokt tjock bacon, kokt vitkål och kokt potatis. Inget för mig men smakade faktiskt! (med ketchup).

Puben en söndag

I söndags var Joelene väldigt bakis inklusive halva Irland och i Sverige håller nog alla med om att en bakisdag inkluderar sängen, film, myskläder och onyttigheter? Inte här inte, här går dom till puben efter att dom vaknat och spytt och tar ett par öl tills kvällen faller igen. Galet? Ja. Och dom trodde jag skoja när jag sa att vi svenskar inte går till puben en söndag, eller att vi knappt går till puben alls vilket dom här gör typ 7 dagar i veckan. Crazy time! Ps. erkänner att jag tog en cider eller två men deras irländska cider smakar mest öl så självklart blev det Kopparbergs istället ;) Ps 2. på sista bilden är det stora flaskor hörrni, breezer och smirnoff ice 500ml för en 50-lapp. How awesome? Alkis next! Skoja mamma:*

Önske/köplista

Då jag fyller år den 23 och det är julafton den 24 december så tänkte jag försöka få ihop lite saker jag behöver/måsten som jag länge velat ha, borde köpt för länge sen eller alltid tänker att jag ska köpa så här nedan ser ni sådant som ska hamna i mitt ägande en dag, kanske 2012 annars i vår då jag har pengar! Det är nämligen så att jag HATAR att få presenter jag inte önskat mig då jag bara får dåligt samvete för att jag inte är tacksam. Så familjen, Oskar, vänner, FRÅGA mig! PUSS:*

DrMartens 1460 orginal - Alltid tänkt köpa men aldrig hunnit, såå mig.
DrMartens 2976 - Älskar modellen men aldrig hittat några i bra kvalité som jag gillat, förrens nu.
Guldklocka - Randombild, behöver en snygg, stor, guldig klocka.
OBEY Jumper - Behöver jag ens säga något? Såå snygg!!
Svart läderbag - Randombild, inte hittat den perfekta modellen än, but when I will, I will know.
Tattoobild - Randombild, men tatueringar ska det betalas för!!
Resa - Randombild, älskar Thailand och drömmen är att åka dit med Oskar under 2013 + sista minuten!!
Mössor - Oskar har tagit alla mina och behöver köpa en redigt snygg jävel, dessa två älskar jag!
Kepsar - Så jävla hett och snor alltid Oskars, vill ha en egen och ska hitta den perfekta (helst likadan som O hihi).
Svarta high heels - Randombild men gillar ändå Campbellmodellen, ett par svarta rätt höga iallafall! (Äger nämligen inte ett enda par högklackat och är på tiden att jag vågar mig på kvinnogången).
Sweater och skjorta - Finns inga ord?!
Träningsbyxor - Snygga och jävligt bra kvalité, behövs!
Tygpåse - Såå jag!
Hoodie - Vet precis hur den ska vara, måste bara hitta den. Ska vara svart, ett tryck på fram, storlek xxxxl och bra kvalité.
Leggings - ORDLÖS.
Hörlurar - Har ett bar i Aubergine och dom är så jävla grymma i svart med. Ljudet, designen, stilrena. Perfektion.

Hjärtat sover i MIN säng inatt (utan mig)

Oskar ringde i Skype förut och vilken bakgrund ser jag om inte min älskade sovrumstapet? Fan vad jag saknar min säng, mitt rum, min familj, mitt vardagsrum, min soffa, mitt kök och mitt kylskåp. Och inte nog med det så träffades alla hemma hos mig idag (mamma, pappa, Kalle, Oskar, Monika, Jc, Nor) som vi alltid gör på måndagar, avis avis avis. Och skulle byta allt i världen (förutom O) mot att få sova med han inatt. Åh saknar dig och din varma kropp om nätterna (och dagstid). Älskling♥

FIKA≠MAT

Vet ni vad ordet "fika" innebär i mina öron? Gott, kakor, te, juice, tårta och bara mums. Inte en fralla, mackor eller en grillad korv. Min mamma och pappa har aldrig riktigt lärt sig vad ordet fika faktiskt betyder (EFTERÄTT, SÖTT, ONYTTIGT, GOTT, MED LJUS PÅ BORDET ÄR ETT PLUS) ja det där är något dom måste lära sig för dom ropar alltid "fika" när dom egentligen fixat till ett, vad jag skulle kalla det, mellanmål eller kvällsmat. Bröd, smör, ost, korv med bröd och alla andra pålägg inklusive fil och flingor är INTE fika kära föräldrar. Lär er det så slipper jag bli besviken nästa gång (även om era mellanmål/kvällsmat är jäkligt gott så är fika fika och mat mat, tack älskar er! Och varför jag tog upp det nu var för att jag skulle lägga upp en bild på världens godaste (och typ dyraste) kaka jag någonsin ätit. Påminner om kakan på Subway som jag också älskar men den här var segare, godare och större. MUMS, men kommer nog aldrig äta den igen då den kosta ca 10 euro, dvs ca 90kr. Skrattretande jag vet men blir man bjuden så blir man, Lee däremot åt bara halva och gav snällt tillbaka andra halvan till sin mormor och sa "tack men köp chokladkaka nästa gång" (han älskar ju som sagt choklad). Så kom ihåg - Fika de e fika, och mat de e mat!

Kyla och skor

Alla vet att jag är en varmblodig och väldigt lätt svettandes varelse men tro det eller ej, till och med det irländska hemmet är för kallt för mig. Värmen har dom nog inte ens på och det är inte ens vintervinter-kallt än. Märker det mest på kvällen när mina fingrar är som istappar efter att ha gjort den nattliga rutinen på min kära laptop. Och en sak till, dom har skorna på sig inomhus, och nu menar jag hela tiden. Skorna tas på och av i sovrummet vilket betyder skitigt golv fortare = dammsuga oftare vilket jag hatar, mest pga. av ljudet, men sen kan man aldrig gå i strumpor heller? Älskar att gå i strumpor och försökte kämpa emot första dagarna men mina svarta strumpor var näst intill en dammklack på varje kväll så gav upp även om jag älskar modet på helklack som tar världen med storm (sen frös man om tårna med såklart så var kanske lika bra). Ger er en bild på den där jag vill ha hos mig varje natt, som inte gick att packa ner och som jag skulle kunna göra vad som för att få hålla om en natt som denna. Finaste av allt ♥

YOLO


En sekunds paus


These days


WHAT IS THE RIGHT AGE TO GET MARRIED?

"Twenty-three is the best age because you know the person FOREVER by then."
- Camille, age 10

Be the change you wish to see in the world


Swag tonight


Shine bright like a diamond, en dag är det jag på förstaÄlskar ombre, min favoritfrisyr blir så jäkla snygg med!!


Such a beautiful sky


The night of HALLOWEEN

Ikväll har vi gjort upp en bonfire, tryckt ner våra huvuden i mjöl, ätit äpplen doppade i choklad, varit zombies, ätit ton med godis och gått trick or treat!

Spökbak


Lekparken by night


Laurens små händer runt mitt lillfinger


RSS 2.0