Rasism och homofobi är en sjukdom

Enda sedan jag var liten har jag varit emot rasism och homofobi av alla slag och skällsord som "neger" och "bög" är olagliga i mina öron. Jag förstår verkligen inte hur människor kan vara emot en människa på grund utav ens hudfärg, religion, läggning eller något annat levnadssätt. Vi är alla lika, även om jag har svårt för människor som tror sig vara bättre än andra, ser ner på andra osv. men det är något jag försöker ändra på.

Josip delade den här länken på facebook precis och jag blir helt ursinnig när jag får se, läsa eller hör sånt här. Jag skäms över att SD ens kom in i riksdagen, att människor röstar in rasister i regeringen är fullkomligt galet. Vart är mänskligheten påväg, vart har vår medkänsla, förståelse och intelligens tagit vägen? Som jag även skrev på facebook så vet jag bättre än att se rasister som ett hot. Jag vet att dessa människor väldigt ofta har en tendens att ha låg utbildning, att deras föräldrar har en låg utbildning och fört vidare deras skamliga synsätt på vissa människor eller helt enkelt inte har den hjärnkapacitet som behövs för att förstå att vi alla är lika mycket värda, att hudfärgen endast är en mutation för att man ska kunna klara sig bättre i solen på vissa platser och att religionen bara bevisar att många människor fortfarande tror på något, att det ändå finns hopp kvar i världen.
 
Vi alla är olika och jag är så otroligt glad att jag slipper umgås i kretsar där människor har den här låga synen på människor. Jag har människor i min egen familj som, även om både jag, mamma och pappa försökt, inte inser att dom är både rasister och homofober och faktiskt kastar ur sig och ser världen med en både rasistisk- och homofobisk människosyn. Jag hade till och med människor i min klass på gymnasiet som kunde säga saker som gjorde att jag ville slå knytnäven i ansiktet på dom och då snackar vi ändå om 2012 och samhällsprogrammet där man ändå tror att dom flesta ska vara allmänbildade och ligga på en relativt hög nivå men tro mig, dessa människor slinker tydligen in överallt, se bara på SD. Jag skäms över hur man kan uttrycka sig, tänka och se på människor som är annorlunda.
 
Jag fick höra på en lektion i internationell ekonomi, när vi såg ett videoklipp om ett u-land i Afrika, en i min klass kasta ur sig "kan man verkligen vara sådär svart?", jag ville så gärna säga så många saker till den här personen just då men ångra mig i sista sekunden då den här personen gjort liknande uttal ett flertal gånger innan, även om jag försökt att intala personen att det är fel och jag har liksom gett upp hoppet om att tankemönstret kommer ändras, men ändå, kan den här personen vara kontaktperson till funktionshindrade? Doesn't make sense överhuvudtaget! Jag blir så frustrerad över hur vi människor beter oss. Jag tycker så jävla synd om dom som beter sig såhär och det värsta är att många av dom aldrig kommer inse det själva. Hoppas ni lärt er något nu och tagit åt er ni som behöver det. Älska varandra, var snälla mot varandra och se för fan inte ner på andra.

Från facebook: Har aldrig förstått hur någon kunde rösta in SD i riksdagen från första början, men samtidigt har mamma lärt mig att all form av rasism i majoritet kommer från människor med låg utbildning, människor med föräldrar med låg utbildning eller helt enkelt människor som har en lägre hjärnkapacitet ;)

KOMMENTARER✫

Kommentera inlägget here:

Your name sweetie:
Remember you?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Dina tankar:

Trackback
RSS 2.0